Sermaye Piyasa Kurulu, Onur Teknoloji AŞ halka arzına onay verdi.
Bildiğiniz üzere Borsa İstanbul rekorlarının üzerine rekor yazarak yükselmeye devam ediyor. Bu süreçte de borsada kota yeni hisseler eklenmektedir. Bu süreçler Halka Arz adını verilen yöntem ile gerçekleştirilmektedir. Önden şirketler ile alakalı izahnameler hazırlanarak şirket hakkında kamuoyu bilgilendirilir ve bu şekilde halka arz için talep toplama süreci başlatılır. Bugün de SPK tarafından onaylanan şirket Onur Teknoloji AŞ.
Halka arzların yüksek performans göstermesi ile birlikte ülkemizde borsadaki yatırımcı sayısı 8 milyonu aştı. Durum bu şekilde olunca her türlü insan borsaya girdiğinden ötürü de çeşitli hassasiyetler ortaya çıkmaktadır. Bunlardan birisi de yine denetimi Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen “Katılım Endeksine Uygunluk” durumudur. Bu nedenle, Onur Teknoloji’nin gerçekleştirmeyi planladığı halka arzın katılım endeksi şartlarını karşılayıp karşılamadığını öğrenmek önemlidir. Onur Teknoloji halka arzı yeni bir arz olduğundan ve borsada yeni sergileneceğinden ötürü de insanlar bu şirketin katılım endeksine uygun olup olmadığını sorgulamaktadırlar. Peki Onur Teknoloji katılım endeksine uygun mu? Bu önemli sorulara yanıt aramak istiyoruz.
Onur Teknoloji AŞ Halka Arz Katılım Endeksine Uygun Mu?
Onur Teknoloji halka arzı caiz mi?
Onur Teknoloji AŞ halka arzı daha şu anda yalnızca SPK onayı geldiği için Katılım Endeksi uygunluğu ile alakalı bir bildiri sağlanmadı. Sağlandığı zaman direkt olarak bordoklavyeli.net üzerinden Onur Teknoloji katılım endeksi uygun mu değil mi öğrenebileceksiniz. Bundan dolayı şu anda Onur Teknoloji AŞ’nin katılım endeksine uygun olup olmadığı konusunda sizlere net bir bilgi veremiyoruz. Ancak gelecek günlerde durum netleşince sayfamızı güncelleyeceğiz.
Onur Teknoloji AŞ Hakkında
ONUR YÜKSEK TEKNOLOJİ A.Ş. (OYT), 1980 yılında sivil ve askeri haberleşme uygulamalarına yönelik mühendislik hizmetleri vermek üzere kurulmuştur.
Kurulduğu yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO’nun iletişim ihtiyaçlarına yönelik haberleşme sistemlerinin tedariki ve entegrasyonlarını gerçekleşen OYT, ilerleyen yıllarda bu alandaki uzmanlığını daha da artırmıştır. Hayata geçirilen projelerden kazanılan mühendislik altyapısı sayesinde OYT, 1990’lı yıllardan itibaren hem sivil hem savunma sanayii projelerinde uluslararası firmaların iş ortağı olarak yer almaya başlamıştır. Bu süreçte şirketimiz, deniz trafiğini izleme ve kontrol sistemleri, meteorolojik radar sistemleri ve gemi seyir radar sistemlerinin dahil olduğu pek çok entegrasyon projesine imza atmıştır.
OYT, yıllar içinde haberleşme sistemleri konusunda artan alan uzmanlığı sayesinde, yeni nesil IP tabanlı ses haberleşme sistemleri geliştirilmesine ilişkin AR-GE çalışmaları başlatmıştır. TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu çalışmalar neticesinde, 2010’lu yılların başından itibaren özellikle telsiz sistemleri entegrasyonu ve IP tabanlı ağ teknolojileri kapsamında dünyada çok az firmada bulunan yedekli ve gerçek zamanlı ses ve veri haberleşme sistemleri tasarımı konusunda uzmanlığını artıran şirketimiz, günümüzde dört kıtaya ihraç edilen Ses ve Veri Haberleşme Sistemlerine ilişkin çeşitli ürün gruplarına sahiptir.
İletişim sistemlerinin üretimi yanında OYT, uluslararası standartlara uyumlu sivil ve askeri havacılık sistemleri entegrasyonu yapabilen sayılı yerli firmalardandır. Şirketimiz, Avrupa sivil havacılık standartlarının oluşturulduğu Avrupa Sivil Havacılık Teçhizatı Teşkilatı EUROCAE (The European Organisation for Civil Aviation Equipment) kurumunun çeşitli çalışma gruplarının üyesi olmanın yanı sıra, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL’un (The European Organisation for the Safety of Air Navigation) çalışmalarının aktif bir katılımcısıdır.
Ayrıca şirketimiz, 2015 yılında adım attığı yenilenebilir enerji teknolojileri alanında proje geliştirme, anahtar teslimi GES (güneş enerji santrali) EPC hizmeti ve şirket içerisinde tasarlanıp geliştirilen güneş takip sistemleri üretimi konularında da tecrübe sahibidir. OYT, bünyesinde bulundurduğu GES portföyüne ilave olarak, mevcut elektrik üretim kapasitesini dört yıl içerisinde 12 kattan fazla artırarak 250 milyon kWs seviyesinin üzerine çıkarmak için yatırım çalışmalarını sürdürmektedir.
Gerek yerli gerek uluslararası pazardaki rekabetçi pozisyonunu devam ettiremeye kararlı olan OYT, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda derinlemesine uzmanlığını artırmak için, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na kayıtlı ve 2023 yılında Ankara Sanayi Odası tarafından “AR-GE ve YENİLİK” kategorisinde ödül almaya layık görülmüş AR-GE merkezindeki faaliyetlerini sürdürmektedir.
Şirketimizin hizmet verdiği kuruluşlar arasında; Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, ASELSAN, TUSAŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Devlet Demiryolları (TCDD) ve yurtdışındaki çeşitli havacılık kurumları bulunmaktadır.
44 yıldır faaliyette olan ONUR Yüksek Teknoloji, büyümesini insan odaklı süreçleriyle ve dinamik yapısıyla sağlamaktadır.
Kaynak: onur.net/tr/kurumsal